Selecteer een pagina

De meeste mensen kennen wel de luchtfilter die de lucht in de motor blaast, maar er zijn veel meer filters. Dit geldt helemaal voor vrachtwagens. Misschien beland je ooit in een situatie waar je een filter moet vervangen. Dan is het goed in te weten welke filters er allemaal zijn. Ben je benieuwd? Lees dan verder. In dit artikel gaan we het hebben over filters in vrachtwagens.

 

De luchtfilter

Dit is toch wel de meest bekende filter bij auto’s, het filtert namelijk de lucht die de motor ingeblazen wordt. Het motorblok heeft schone lucht nodig zodat de brandstof met zuurstof gemengd kan worden. Deze filter is van groot belang en eigenlijk onmisbaar. 

 

Oliefilter

Ook de oliefilter is van groot belang. Deze zorgt er namelijk voor dat er geen roetafzetting plaatsvindt en dat de interne onderdelen van de truck niet beschadigd raken. Deze filter vermindert de slijtage voor veel auto-onderdelen en is daarom ook belangrijk om eens in de zoveel tijd te vervangen.

 

Brandstoffilter

Ook de brandstoffilter is te vinden in trucks. Het filtert de brandstof waardoor het zuiver is en goed te gebruiken om om te zetten in energie. Bij autodoc.nl vind je gemakkelijk welke filter je nodig hebt.

 

Roetfilter

Ook de roetfilter kan handig zijn. Zoals de naam aangeeft filtert deze filter roet. Maar ook stof wordt hier uit de lucht gereinigd. Deze zijn wel verschillende oer type truck. Kijk dus welke je nodig hebt.

 

Koelmiddel filter

Het koelmiddel is een essentieel onderdeel van de motor. Het zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. Om zuivere vloeistof te hebben, heb je een filter nodig. Onmisbaar bij hoge kwaliteit trucks.

 

Interieur filter

Het fijne van een interieur filter is dat het ervoor zorgt dat er gereinigde lucht in de zitruimte is. Ook is deze filter makkelijk te vervangen.