Selecteer een pagina

Moet u een autoruit bestellen omdat u bent geconfronteerd met ruitschade door bijvoorbeeld steenslag? In dat geval is de kans groot dat het angstzweet u reeds uitbreekt. Er doen namelijk heel veel geruchten de ronde die stellen dat een autoruit bestellen altijd gelijk staat aan het plegen van een aanslag op uw portemonnee. Het klopt inderdaad dat een originele autoruit bestellen vrij duur is, maar het is niet correct dat u als eigenaar van de auto op dit vlak geen andere keuze heeft, in tegendeel. Wilt u een autoruit bestellen en zou u graag met zekerheid willen kunnen genieten van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding? Ontdek dan hieronder snel de interessante mogelijkheden!

Bestellen van een nieuwe autoruit bij ruitschade, altijd een aanrader

Een nieuwe autoruit bestellen bij ruitschade is eigenlijk altijd de beste keuze. Dit betekent echter niet dat dit altijd verplicht is. Veel autoruitherstellers zullen u graag willen laten geloven dat een beschadigde autoruit altijd een reden is om een afkeuring te vrezen voor de apk. In de praktijk is dat echter helemaal niet correct. De aard van de ruitschade en vooral de plaats waar deze opduikt zal uiteindelijk doorslaggevend zijn. Neem nu bijvoorbeeld de voorruit van uw auto. Het is algemeen bekend dat hier vrij frequent schade aan kan optreden ten gevolge van steenslag. Deze autoruitschade kan echter overal in de voorruit opduiken, zowel in als buiten het gezichtsveld van de bestuurder. Is het sterretje of de (enkele) barst in het gezichtsveld van de bestuurder gelegen? Dan kan dat inderdaad een reden zijn om afgekeurd te worden voor de apk. Is de ruitschade buiten het gezichtsveld van de bestuurder te vinden? Dan zal dat op zich geen enkel probleem vormen, zo lang het een sterretje of enkele barst blijft. Een afkeuring voor de apk hoeft u in dit geval dus zeker niet meteen te vrezen. Betreft de ruitschade een barst met vertakking (meerdere barsten) dan zal dit wel een reden zijn voor afkeur.

Dus geen vervangende autoruit bestellen bij schade?

Dat klopt ook niet helemaal. In principe is het bij schade aan een autoruit altijd aan te raden om de autoruit in kwestie te laten vervangen. Dit alleen al vanwege van het feit dat een beschadigde autoruit er uiteraard niet uitziet, maar ook omdat het soms verscholen risico’s met zich meebrengt. Een sterretje of barst in één van de uithoeken van de voorruit mag dan op het eerste zicht niet zo’n groot probleem zijn, ze kan wel de stijfheid van het chassis in het gedrang brengen. Dit is in het bijzonder het geval wanneer het sterretje door bijvoorbeeld een onschuldige kuil in de weg zou uitlopen. Bovendien kan de barst op deze manier wel in het gezichtsveld van de bestuurder terechtkomen met alle gevolgen van dien. Wilt u altijd zeker zijn van de best mogelijke veiligheid en zekerheid voor uzelf als bestuurder, maar ook voor de andere inzittenden van uw auto? Dan is een vervangende autoruit bestellen bij schade altijd de beste keuze.

De voordelen van een after market autoruit bestellen

Gaat u een autoruit bestellen ter vervanging van het beschadigde exemplaar? In dat geval zult u een keuze moeten maken tussen twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak namelijk een originele autoruit van een aftermarket autoruit. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs die er voor moet worden betaald. Een originele autoruit bestellen zorgt er bijvoorbeeld voor dat u verplicht bent om deze bij een erkende merkdealer aan te schaffen. Dat is op zich geen probleem, maar deze beperking stuwt de prijs wel flink de hoogte in. Gelukkig is er nog een interessant alternatief verkrijgbaar in de vorm van de after market autoruit. Een dergelijke autoruit bestellen zorgt er voor dat u kunt rekenen op exact dezelfde kwaliteit als bij een originele autoruit het geval is, alleen beschikt deze niet over een merklogo. Het ontbreken van dit logo kan er in de praktijk in ieder geval voor zorgen dat een gloednieuwe autoruit bestellen op financieel vlak een heel stuk interessanter wordt.