Selecteer een pagina

Veel mannen (maar stiekem ook vrouwen) dromen ervan: een eigen oldtimer om aan te sleutelen en vervolgens tripjes mee te maken. Is dit al langer jouw droom? Ga er dan voor! In deze blog lees je wat je als beginnend oldtimer hobbyist allemaal moet weten, zodat je weet waar je aan begint.

Verzeker je oldtimer

Als je van plan bent in je oldtimer te gaan rijden, is het verstandig een verzekering af te sluiten. Als je namelijk schade rijdt, kan het zonder verzekering een duur grapje zijn. Het verzekeren van een oldtimer gaat er echter net wat anders aan toe dan bij een reguliere auto. Je kan namelijk te maken krijgen met speciale premies en voorwaarden, maar dit verschilt per oldtimer en per verzekeringsmaatschappij. Zoek dit dus uit voordat je aan een oldtimer begint!

De kosten

Het is geen geheim dat het hebben van een oldtimer niet de meest goedkope hobby is. Onder andere door de dure verzekering en de kosten aan zeldzame onderdelen hangt er een behoorlijk prijskaartje aan een hobbyoldtimer. Anderzijds kan je ook geld verdienen aan je oldtimer, mits je een beetje handig bent. Wanneer je een goedkoop exemplaar op de kop tikt en hem vervolgens goed restaureert en doorverkoopt aan een liefhebber, kan je behoorlijk aan je hobby verdienen. 

Je moet geen twee linkerhanden hebben

Bij het hebben van een oldtimer kan nogal wat technische kennis komen kijken en je moet handig genoeg zijn om deze kennis toe te kunnen passen. Ben je niet zo handig, maar wil je toch graag een oldtimer? Koop dan een auto waar niet veel aan gesleuteld hoeft te worden. Wil je toch een custom oldtimer? Dan kan je er ook voor kiezen om je auto te laten restaureren.