Selecteer een pagina

Rijlessen is voor iedereen spannend, en zeker wanneer het je eerste keer is! Je weet dan niet wat je moet verwachten, maar uiteindelijk zal je zien dat het allemaal hartstikke meevalt! Maar om die spanning voor je eerste rijles toch wat weg te nemen, volgen hier wat tips. Zo kan je er het meeste uithalen!

Draag de juiste schoenen

In het begin zul je de juiste feel voor de pedalen in een auto moeten ontwikkelen. Hierbij is het van belang dat je de juiste schoenen draagt, anders kan je niet goed voelen hoe hard je de pedalen indrukt of zelfs welk pedaal je indrukt. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, bijvoorbeeld wanneer je het rempedaal te hard indrukt of per ongeluk het gaspedaal in plaats de rem. Om dit te voorkomen, draag je dus bij voorkeur geen slippers of schoenen met dikke zolen of hakken.

Kies de juiste rijinstructeur

Voor het verloop van je rijlessen is het erg belangrijk dat je een klik hebt met je rijinstructeur. Wanneer je niet goed op kan schieten met je rijinstructeur zal je veel minder makkelijk en plezierig rijden. Hierdoor ben je uiteindelijk langer bezig en dus meer geld kwijt. Neem dus eerst een vrijblijvende proefles om te zien of het klikt voordat je met een rijschool in zee gaat. Bij Verkeersschool Doen kun je bijvoorbeeld een proefles nemen als je rijles wil in Berkel-Enschot.

Haal je theorie vóórdat je gaat rijlessen

Hoewel het niet verplicht is, is het zeker aan te raden dat je je theorie-examen haalt voordat je aan rijlessen begint. Je kan dan namelijk je theoretische kennis meteen in de praktijk toepassen. En andersom heb je dan al wat theorie opgedaan en weet je wat je ongeveer op de weg kan verwachten en ben je veel beter voorbereid!