Selecteer een pagina

Voor het zoeken en importeren van een auto uit het buitenland denk je meestal niet eerst aan België maar toch kan het best lucratief zijn om je ook daar eens op te richten wanneer je op zoek bent naar een rijk uitgeruste, jonge occasion. Het aanbod van jonge tweedehands auto’s is ongeveer even groot als in Nederland en net als in Duitsland zijn de auto’s vaak luxer uitgerust dan dat ze in Nederland zijn. Er is echter nog een reden waarom het loont om in België op zoek te gaan naar een auto, zeker als je overweegt om een diesel auto aan te schaffen.


Voordelen

Een bijkomend voordeel bij de aanschaf en het onderhandelen over een auto in België, met name in Vlaanderen, is dat de communicatie gewoon in het Nederlands kan plaats vinden. Qua aanbod vind je in België vele Franse merken maar ook de gangbare Duitse automerken zijn in België veel sterker vertegenwoordigd dan in Nederland. De prijzen zijn scherp en ook in België geldt dat de auto’s over het algemeen luxer zijn uitgevoerd dan de modellen in Nederland.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Door het steeds zwaarder belasten van de dieselvoertuigen zijn deze al enige tijd steeds minder gewenst en zijn onze zuiderburen massaal overgestapt op voertuigen met een benzinemotor. Daar waar diesels voorheen tot wel 70% van de markt uitmaakte, tegenwoordig is dit nog maar zo’n 17%. Logischerwijs worden deze diesels nu ver onder de marktwaarde op de tweedehands markt gezet. Een uitgelezen kans voor iemand in Nederland om een van deze gunstig geprijsde occasions voordelig op de kop te tikken!


Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/

Gemakkelijker dan importeren uit Duitsland

Voor de import van de auto verschilt de procedure niet zoveel van die wanneer u een auto uit bijvoorbeeld Duitsland wilt importeren. Aangezien België niet zo groot is als Duitsland is het vaak gemakkelijker om zelf af te reizen voor een proefrit en onderhandeling over de prijs en voorwaarden. Wanneer u het eens bent geworden en tot koop overgaat dient u de zaken te regelen met betrekking tot vervoer, de verzekering en tijdelijke kentekenplaten. Bij aankomst in Nederland dient natuurlijk ook de keuring bij een RDW keuringsstation nog plaats te vinden alsmede de afdracht van de BPM. Een klein verschil met de procedure voor Duitsland is dat je vanuit België wel met Belgische kentekenplaten de auto in Nederland mag invoeren.

Succes met de zoektocht naar jouw nieuwe bolide en zorg dat je goed geïnformeerd op pad gaat alvorens je besluit je nieuwe auto te importeren!