Selecteer een pagina

Het is een van de meest vijandige situaties waarin de meeste mensen zich bevinden; tegenover een autoverkoper zitten, we kopen een auto. Om de zaken nog erger te maken, zijn de meeste mensen er totaal niet op voorbereid. Het is net een uitstapje naar de tandarts. Je weet dat het nodig is, dus je tolereert het, maar onderneemt niet echt stappen om het bezoek te verbeteren. U kunt nu stoppen met het misbruik van uw plaatselijke autodealer.

Er is geen reden waarom ze alle munitie in dit conflict zouden moeten hebben, toch? Als u op de hoogte was van enkele van de dealerzwendel, zou u de tafels kunnen voorbereiden en omdraaien, toch? Nu zijn de meeste autodealers ethische, eerlijke bedrijven, maar er zijn er die hun reputatie verdienen voor stiekeme, achterbakse trucs en ronduit oplichting.

Veel mensen weten dat ze beter kunnen onderhandelen als hun autofinanciering vooraf is afgesproken voordat ze naar hun plaatselijke dealer gaan. Dat haalt een pijl uit de pijlkoker van de dealer. In zekere zin is de auto immers slechts een voertuig om u een financieel product te verkopen. In veel gevallen zal een gewetenloze autoverkoper u vertellen dat u vanwege de Patriot Act nog steeds een kredietapp moet invullen. Dat wil zeggen, om het simpel te zeggen, een totale lading stapelbedden.

Sectie 326 van de Patriot Act vereist dat banken en andere financiële instellingen al uw persoonlijke gegevens moeten verzamelen voordat u een nieuwe rekening opent, maar het zegt niets over het kopen van een nieuw voertuig. Onthoud dat u geen nieuw account opent. Het is nog een ding dat de dealer kan proberen om u tijdens de onderhandeling uit balans te houden.

Een truc die soms wordt geprobeerd, is de leugenzwendel op kredietscore. Ze vertellen u dat uw credit score lager is dan het in werkelijkheid is. Op deze manier kunnen ze u in meer winstgevende financiële producten brengen. Laat ze deze zwendel niet proberen. Als u een kopie van uw kredietrapport heeft gekregen voordat u naar de dealer ging, zult u goed op de hoogte zijn van uw kredietscore en alle andere factoren die verband houden met uw krediet. U kunt (en moet) een kopie van uw kredietrapport en FICO-score krijgen voordat u ergens in de buurt van een autodealer gaat. Informatie is macht en je moet zoveel mogelijk macht hebben. U heeft recht op een gratis kredietrapport van elk van de grote kredietinformatiebureaus; TransUnion, Equifax en Experian.